André Wallenborg: ”Min kreative hverdag”

26 05 2009

André Wallenborg är tydligen välkänd i den norska lapptäcksvärlden, men för mig var han ett oskrivet blad. Desto mer spännande att lyssna på hans föredrag. Det första av fem under NQT i Göteborg. André pratade under rubriken ”Min kreative hverdag”.

André Wallenborg från Norge pratade under fredagen på NQT.

André Wallenborg från Norge pratade under fredagen på NQT.

André berättade om hur han som utbildad designer av herrkläder formligen halkade in på banan som väskdesigner när han gjorde militärtjänst i Nordnorge. Och fräcka väskor har sedan blivit hans huvudsakliga levebröd.

Det var intressant att lyssna till vad som inspirerade André i vardagen. Hur han tänker som designer. Var han tittar efter inspiration; som till exempel bland ”nipsetingen” vid kassan, dvs allt bling-bling. Där finns det som påverkar oss omedvetet.

André berättade att han gillar plast – för att det ger en lätthet då det reflekterar ljuset. Kul!

Han sammanfattade sin ”trendspaning” med följande: starka färger, vintage-utseende, mycket flätat, mycket handsöm, många tekniska detaljer,mycket tofsar och guld. Och så berättade han hur tillbehören har fått tillbehör… dvs man betalar för att köpa en en nyckelring och plånbok till väskan.

Detalj från en av Andrés väskor, sydd i lappteknik i päls.

Detalj från en av Andrés väskor, sydd i lappteknik i päls.

Annonser

Åtgärder

Information

One response

16 12 2009
Veskekurs « Velkommen til Halden Quiltelag

[…] Du kan lese mer om Wallenborg her.  Veskedesigneren fra Moss,  Fra NQT 2009 […]
%d bloggare gillar detta: